24.3.2014

Pirtsakka essu


Kuten toissapäivänä lupasin, niin kirjoittelen seuraavaksi tästä koulun käsityön lopputyöstä. Aioin kirjoittaa vasta ensviikolla, mutta tuli semmoinen inspiraatio.
 Lähdin toteuttamaan essua kuvan perusteella, koska mistään ei löytynyt kaavoja. Koska paikallisessa kangaskaupassa ei ollut muuta, niin otin tuollaista keltaista pallokangasta, joka on kyllä tosi pirteä mutta sopiva mulle. :D

Nyt se sitten alkaa olemaan pikkuhiljaa valmis! Tai ei tuossa paljoa ole nokka tuhissut koska essu on niin nopea ommella. 
Elän siinä toivossa että saisin siitä kympin, koska koko ylä-asteen ajan käsityönumeroni on ollut se 10 ja muuhun en tyydy. Tosiasia.


Kirjotan tätä iPadilla ja koska tämä on ihan vammanen niin en saa tuonne kuvien väliin kirjotettua joten kirjotan nyt tähän. 

Aluksi mittasin mun vartalonmitat ja lähdin siitä toteuttamaan oman mielen ja toiveiden mukaan kaavoja. Aina hion ja lisäilin senttejä mutta loppujen lopuksi kaavat oli valmiiit. Leikkelin ensin ala- ja yläosan kankaat, ja jätin leikkaamatta vyötärokaitaleem,koska mulla ei ollu mitään hajua kuinka pitkä ja leveä sen pitäis olla. 
Ompelin alaosan valmiiksi ja lähin sumplimaan sitten yläosaa. Ajattelin lisätä tuohon "rintalapun" yläosaan itte virkatut pitsit, mutta en muistanut. Yläosa ei ole vieläkään kiinni tuossa vyötärökaitaleessa ja alaosassa eikä se ole ihan valmis vielä.
Suunnitelmissa on tehdä vielä taskut, joihin toiseen virkkaan turkoosit reunapitsit ja toiseen pinkit. Ylihuomenna pääsen taas tämän kimppuun ja kokoamaan loppuun, ja voin sanoa että rakastan tätä! :) Laitan kuvaa sitten valmiista essusta.  



(tuota kangasta jää vielä yli, niin ajattelin tehdä siitä pari keittiöpyyhettä)











    Yks meidän kolmesta kissasta, Minni <3 :)


Nyt oon matkalla pohjoiseen päin ihanien pikkuprinsessojen synttäreille ja sukulaisia katsomaan. Tekemisen puuttessa tässä matkalla aloin virkkaamaan "Paju" - nimisiä ruutuja (ohje löytyy kirjasta 200 virkattua ruutua), ja ajattelin virkata niitä jokusen kymmenen. Mulla on jo käyttötarkotus ehkä selvillä, mutta saa ehdotella mitä niistä vois tehdä! 

Iloista sunnuntaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti