16.2.2013

Retroakin retrompaa - Tutoriaali

 Mummillani oli nimipäivä, ja hänelle piti saada tehtyä pikaisesti jotain lahjaksi. Ensimmäisenä mieleen tuli jotain retroa, ja sitten aloinkin penkomaan vaatelipastoani. Sieltä löytyi vanha eli siis lähes uusi t-paita joka vain oli hieman kulahtanut jonka sitten otin leikeltäväksi. Siitä tuli ruskea tylsä pipo, joka kaipasi viimeistelyä. No, aiemmin tein veljelleni kangaskukan, josta hän tykkäsi kovasti. Päätin tehdä tähänkin sellaisen, ja kangaskin oli mitä retroin. ;) Mummi tykkäsi piposta kovasti ja onkin nyt pitänyt sitä päässään. Eli lahja osui nappiin!

Tässä vielä ohjetta kukkaan: 

Kangaskukka:

Tarvikkeet: Tilkkuja, kannallinen nappi, ompelukone, neula ja lankaa.

Leikkaaminen:
 
- terälehtiä varten leikataan kolme halkaisijaltaan n.9-15cm ympyrää, jotka sitten leikataan kahtia puoliympyröiksi.
- Taustan viimeistelyä varten leikataan halkaisijaltaan n.3cm ympyrä tilkusta tai pelkkä nappikin tähän riittää
 
Ompeleminen ja viimeistely:
- Taita puoliympyrät keskeltä oikeat puolet vastakkain ja ompele ompelukoneella kaikki sivut. Katkaise ylimääräiset langat. Käännä terälehdet oikein päin. Harsi terälehdet reunasta ompelulangalla helminauhaksi ja sen jälkeen kiristä kukka tiiviiksi ja sulje se ympyräksi muutamalla pistolla sekä solmulla. 
-Ota kannallinen nappi esiin ja ompele pieni tilkku napin päälle muutamin pistoin. Kiinnitä päällystetty nappi kukan keskustaksi ja kiinnitä se hyvin. Päättele langan päät toiselle puolen kukkaa, ja tadaa, hieno kukka on ready! 

Mukavaa viikonlopun jatkoa! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti