24.2.2013

Juustosarvet ja hieman pöllöilyä

 Helou pitkästä aikaa! En oo tänne taaskaan kirjoitellu pitkään aikaan. Syynä kouluviikko ja pimeät illat jolloin ei jaksa tehdä mitään kovin hyödyllistä. Kuitenkin on tullut leivottua, laitettua ruokaa ja tehtyä jotain pientä käsityötä. Paikallisella salilla aikaa on kulunut aina illasta, ja sieltä sain kaverini kanssa TET-paikankin, se kyllä on tosiaan vasta maaliskuun loppupuolella mutta nopeat syövät hitaat. :) Huomenna on taas käsityötä ja pääsen näyttämään luovuuteni taas tällä kertaa. Siellä mua oottaa valmiit työt ja mielen päällä odottaakin valmiiksi jo uudet kujeet...
Eilen illalla aivot mietti ja mietti ja sitten hoksasin. Etsiskelin Fimo-massat esille ja aloin vääntelemään ja kääntelemään, siitä sitten syntyi tälläisiä olioita:
 Näistä osa on varmaankin tuliaiseksi ensi viikolla lapsosille paikkaan, jonne menen hiihtolomaksi. Saas nähä mitä tykkäävät. Tuolla yhdessä on siis kiinni sormuspohja, ja muissa kolmessa on rintaneula.
 Oon huippuluokan mestari tuossa massan pyörittelyssä siinä mielessä, että mun alunen on kirjava ja minä viisaana otan ison löntin valkosta ja linttaan ja pyörittelen sitä siinä. Lopputulos: einiinvalkoista.
Ihan kivoja näistä silti tuli! :))

 Mun viikonloppuun kuului myös tälläistä:



Ennen paistoa


Nams! Ei oo kyllä mitään parempaa viikonloppuisin kuin uunituoreet sarvet.
 Juustosarvet
    32 kpl  / 1½ pellillistä
200°  n.13 min 


Taikina:               
4 dl juustoraastetta
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl suolaa
2 prk kermaviiliä
1dl öljyä

Täyte:               
n. 3 ½ dl juustoraastetta


Ohje:  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kermaviili. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa se neljään osaan. Ota yksi osa ja kaulitse se pyöreäksi levyksi. Muista käyttää alla jauhoja ettei taikina jää kiinni pöytään! Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaan osaan.
Laita juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon päälle. Rullaa sarviksi. Siirrä pellille odottelemaan ja tee loput kolme taikinapalloa.
Voitele munalla kaikki sarvet ja paista. N.13 minuuttia. 
Maista ja nauti!







Nauttikaa  keväisestä ja auringontäyteisestä ensiviikosta täysin mielin! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti